Bente Eckert Lehmann-Poulsen

Bente Eckert Lehmann-Poulsen

Medlem siden: Efteråret 2018


Jeg har været en almindelig amatør-fotograf, som de fleste danskere, indtil jeg i sommeren 2018 meldte mig på et fotokursus på Grundtvigs højskole. Her blev jeg grebet af fotografiets mange muligheder og mirakler. Jeg opdagede verden på en anden måde, at jeg gennem kameraet kunne fokusere på detaljen, uden for den sammenhæng den ellers var sat i, og at det gav mulighed for større oplevelser. Jeg begyndte ”At sætte hjørner i verden” for at finde de interessante detaljer, og lade dem gå gennem kameraets fortryllende magi, og se hvad der kunne dukke op. .

I fotografiet prøver jeg at se det store i det små. Jeg søger efter motiver andre ikke finder og som stiller flere spørgsmål end svar. Jeg er fascineret af den måde kameraet vender virkelighed til magi. Det er den magi jeg sætter lup på i fotografiet og søger at forstørre i min efterredigering.

Jo mere jeg har fotograferet, jo mere har jeg udviklet mig. Der er kommet rigtig skub i fotograferingen, efter at jeg fik en kæreste med hund for godt et år siden! For nu kommer jeg ud hver dag og går tur, og kameraet er altid med! Og det bliver til mange fotos. Og når jeg ser tilbage på samlingen der er opstået, kan jeg godt se at de bliver bedre og bedre.

Det er inspirerende at mødes med andre ofte meget mere erfarne fotografer og udveksle viden og tips. Det er også med til at holde én til ilden, at der er både udstillinger og forskellige konkurrencer man kan deltage i, alt efter hvor meget man har lyst til.