For presse

Om klubben

Esbjerg Fotoklub startede midt i 1970erne og har gennem tiden gennemgået en stor udvikling. Med et aktivt klubliv i et rigtigt godt miljø, er der er plads til alle – uanset kunnen og forudgående viden om fotografi. Den fælles interesse for det gode billede er det, der binder medlemmerne sammen – uden skelen til uddannelse, job, alder eller køn. Gennem en fast ugentlig mødeaften, fælles fototure og kursusaktiviteter har medlemmerne de bedste muligheder for at finde inspiration hos ligesindede, udvikle deres egen kunnen og arbejde indenfor deres individuelt valgte interesseområde. Faktisk dækker klubbens medlemmer alle genrer indenfor fotografi – fra reportage og fotojournalistik, ”street-photo”, action, landskab og natur, makrofotografi, portræt og stilleben, osv.

Mange af klubbens medlemmer har markeret sig både nationalt og internationalt ved konkurrencer og saloner og opnået fornemme placeringer og anerkendelser. Samtidig har klubbens anseelse ført til, at dens medlemmer lejlighedsvis fungerer som dommere i div. eksterne fotokonkurrencer, senest for den nationale norske fotokonkurrence i 2019. Derudover er klubben fast arrangør af den såkaldte ”Internationale Fotoudstilling”, hvor anerkendte internationale fotografer indbydes til at vise deres værker sammen med det bedste, som klubbens egne medlemmer kan præstere.

Klubben understøtter en række sociale- og fritidsaktiviteter i Esbjerg, bl.a. i Østerbyen, på Marbækdagen, Royal Run og Esbjerg Festuge, Sydvestjysk Sygehus m.m.

Klubben er hjemmehørende i Vesterhavsgade 57, 6700 Esbjerg, hvor faciliteterne rummer et stort mødelokale og et veludstyret atelier, foruden et arbejdsrum til montering af billeder. Klubben har installeret et IT-værksted til avanceret billedbehandling med venlig understøttelse af Hoffmannfonden.

Pressemeddelelser fra klubben

Esbjerg Fotoklubs store jubilæumsår åbnes med manér: Også i år tager Den InternationaleFotoudstilling de besøgende ud på en spændende rejse – i verden, i fantasien, i kunstfotografiets uudtømmelige univers.

Presseklips

Februar 2021 udgaven af Viewfinders, magasinet fra Brussels Photo Club, bringer denne artikel om den Internationle Fotoudstilling i Esbjerg.