Den Internationale Fotoudstilling (DI37)

Den 37. Internationale Fotoudstilling 2020: En fest af farver, et dystert skær af mystik og gys

Den 21. september præsenterer Esbjerg Fotoklub den næste udgave af sit flagskibsprojekt, Den Internationale Fotoudstilling, på Phototeket i Esbjerg Hovedbibliotek. Det bliver en fotografisk fest.

Idéen er fortsat at give Esbjergs borgere lejlighed til at se noget af det ypperste, som den internationale fotografiske verden kan præstere – og samtidig lade klubbens medlemmer måle sig med de internationale gæster.

Årets udstilling viser værker af tre gæsteudstillere.

Norske Russel A. Jacobsen er overlæge på sygehuset i Vestfold, Norge. Han begyndte at fotografere i 2012, og markerede sig som fotograf allerede fra 2015 både nationalt og internationalt med udmærkelser og medaljer, senest i Malmø International Photo Exhibition. Hans billeder – de fleste grovkornede sort/hvide fotos – udforsker det mystiske og gyset. I Esbjerg viser han billeder fra serien ”The Bogeyman”.

Fra Norge springer vi til indonesiske Haryo Ninditos eventyrverden af prinsesser og féer. Hans billeder leder tanken hen på de klassiske malere som Rembrandt og Caravaggio, og det er ikke noget tilfælde. ”Jeg er en drømmer, en kunstner, en maler, der maler med pixler,” siger han selv og vedkender sig sin fascination af klassikernes chiaroscuro teknik, hvor de arbejder intensivt med lys og skygge. Nindito placerer sine yndefulde kvinder i en spændende drømmeverden af storhed og drama. Udover på udstillingen i Esbjerg kan Ninditos billeder i år ses på udstillinger og messer i Paris (Salon International d’Art Contemporain), i Bruxelles (Carte de Visite 2020) og i New York på ArtExpo New York.

Den sidste gæstefotograf er franske Hèléne Cook. Fotografisk kredser hun om begrebet ”Cityscapes”, hvor man ser byen som et landskab. I Esbjerg viser hun billeder fra sin serie ”Metro Creatures”, optaget på metrostationerne i Bruxelles. Hun er bl.a. medlem af det fotografiske kollektiv Bruxelles Pixels i foreningen ARS VARIA.

Fra Esbjerg Fotoklub udstiller Erik Andersen, Carsten Barrett, Juli Behrendt Bexkens, Kurt Christensen, Steen Christensen, Mads-Peter Glass, Poul Helt, Erik Holmgaard, Trine Kjær Larsen, Bente Eckert Lehmann-Poulsen, Claus Madsen, Ib Corneliussen Nielsen, Finn Guldborg Pedersen, Karl Petersen, Ida Refsgaard, Carina Kryger Rønberg, Ebbe Salomonsen, Gert Thomsen og Troels Kragsig Thomsen, og her vises den fulde pallette af fotografiske genrer fra de smukkeste makroskopiske ”landskaber” af støvdragere, kronblade, osv. over et studie i primærfarvernes univers til barske reportagebilleder fra Palæstina-konflikten, fra bryllupsfester til spøgelseshusene i ”Eventyrets Land”, fra den smukke vestjyske naturs små og store undere til Silkevejens fortryllende syn og fra en lavtstående sols skyggespil til vindsurfer-drama i Klitmøller.

Åbningen, som finder sted d. 21. september kl. 16:30, foretages af Henry Heiberg, Næstformand i Johan Hoffmann Fonden.

Alt i alt omfatter udstillingen mere end 100 fotografier. Der er som altid gratis adgang til udstillingen i bibliotekets åbningstid frem til d. 24. oktober. Hver torsdag aften i denne periode vil besøgende kunne træffe nogle af de udstillende fotografer mellem kl. 19 og 21 i Phototeket.

Link til katalog

Pressekontakt: Claus Madsen, tlf. 30612109.